CRÒNICA RAID ILERCAVÓ 4 D’OCTUBRE 2014

El passat dissabte dia 4 d’octubre es va disputar als Guiamets el 1er Raid ilercavó, l’últim raid d’aventura de la copa catalana de raids de la FCOC (Federació de Curses d’Orientació de Catalunya).

El 1er raid ilercavó ha estat impulsat per l’Equip de Raids de Terres de l’Ebre, que ha trobat en el Club Orientació Montsant el suport legal, i en l’ajuntament dels Guiamets, Tivissa i el Consell comarcal del Priorat el patrocini imprescindible.

L’Equip de Raids de Terres de l’Ebre, s’ha plantejat el repte de fomentar els raids d’aventura i l’orientació entre els esportistes del sud de Catalunya, i alhora pretén mostrar les riqueses d’aquest territori a la resta d’equips Catalans i Espanyols.

received_10152723863958236.jpeg

L’escenari escollit per aquesta primera edició del raid ilercavó ha estat el nord d’ilercavona (territori Iber dels ilercavons); els conreceived_10152723863933236.jpegtraforts interiors de la serra de Llaberia. Amb sortida i arribada al petit municipi de Els Guiamets (Priorat) els equips havien d’orientar-se i buscar balises combinant diferents modalitats esportives: Caiac, bicicleta de muntanya, trekking, descens de barrancs i espeleologia.

Seguint el reglament de la Federació (FCOC) es van dissenyar 4 circuits per les diferents categories (Elit – Aventura – Popular – Familiar) aptes per a tots els nivells. Es varen tancar inscripcions amb 93 inscrits tots ells repartits en 40 equips.

El dissabte de bon matí, des del camp de futbol de Els Guiamets, es van donar les sortides de forma seqüencial a totes les categories; els mes matinadors varen ser la categoria Elit i Aventura que es disputaven la Copa Catalana, sortint a les 8h i amb 9 hores de recorregut per la muntanya. Seguidament, a les 10h van sortir les categories Popular i Familiar amb 3 hores d’orientació i aventura al seu nivell.

L’organització, amb el suport dels voluntaris va poder conduir una jornada sense incidents, meteorològicament perfecta i integrada amb l’activitat agrícola de la verema. Finalment es va concloure amb una berenar sopar, un important sorteig de regals i l’entrega de premis, tot gràcies als col·laboradors que han donat suport a la iniciativa.

Els participants s’han endut una gran experiència esportiva, han conegut un territori amb la seva cultura agrícola i popular, i han degustat els seus productes agroalimentaris.

La sensació general ha estat molt bona, l’Equip de Raids de Terres de l’Ebre i el Club Orientació Montsant han rebut moltes felicitacions dels participants, que manifesten que repetiran per seguir descobrint ilercavònia.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.