LA PLUJA NO ESPANTA ALS CORREDORS AL RAID AVENTURA X-PERIENCE– CALDES DE MALAVELLA

Unes condicions meteorològiques adverses de pluja i vent van acompanyar el passat dia 21 la disputa del raid Aventura X-Perience Caldes de Malavella, primera prova puntuable per la Copa Catalana de Raids d’Esports de Muntanya.
image

El recorregut de la prova constava de 60 quilòmetres a disputar alternant les modalitats de bicicleta tot terreny, cursa a peu, via ferrada, paddle surf i orientació urbana.
Vint-i-cinc equips van prendre la sortida ja sota una pluja constant que queia a la localitat de Caldes de Malavella des de la nit anterior en la primera secció que s’havia de cobrir en bicicleta de muntanya i que transcorria per els boscos entre Caldes, Cassà de la Selva i Llagostera per
arribar a la Costa de l’Alou.

image

Ja en els primers compassos de carrera, es van marcar els primers
abandonaments per problemes mecànics. El primer control de canvi, marcava les primeres diferències, formant un grup capdavanter amb els equip Xixonets, CireraXtem GR, Häglofs Raid Team, The Young Ones i A Pike Bikers i permetent a 11 equips superar el primer tall horari i
continuar amb opcions a la victòria.
La segona secció, que s’afrontava en la modalitat a peu, els equips s’havien d’orientar per la zona de les Gorges de Salenys, on finalment es va haver de suspendre el pas per la via ferrada a causa de les males condicions climatològiques. En aquesta secció els equips Häglofs i
Xixonets prenien la davantera, mentre que pujava a la tercera posició recuperant temps l’equip raidaventura.

image

Seguidament, els equips havien de tornar sobre la bicicleta, en una secció que els retornaria a la localitat de Caldes seguint primer el curs del riu Ridaura, força més crescut del que era habitual, i enllaçar amb la ruta dels pantans, disputant una espectacular prova especial de paddle surf en un d’ells que va acabar de remullar als corredors. L’equip Xixonets cometia en
aquesta secció un greu error d’interpretació de portes horàries que els feia perdre el marcatge de 2 controls i tota opció a decidir el frec a frec que havia mantingut amb l’equip Häglofs durant tota la cursa.

image

Un cop a Caldes de Malavella, la darrera secció de la cursa va ser una prova d’orientació urbana per la localitat, visitant tots els comerços col·laboradors de la cursa.
L’equip Häglofs Raid Team va ser el primer en creuar la línia d’arribada i parant el cronòmetre amb un temps total de 6 hores i 33 minuts, seguits per l’equip raidaventura.org a només 4 minuts i l’equip Xixonets tercers amb 7 hores i 46 minuts.
L’acte d’entrega de premis va ser presidit per Jordi Merino, President de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, juntament amb Salvador Balliu, President del Consell Comarcal de la Selva i Alcalde de Caldes de Malavella i Josep Artau, President del Club Excursionista de Caldes de Malavella, acompanyats per els corresponents Regidors i Tècnics. També es va fer l’acte d’entrega de premis de la Copa Catalana de Raids d’Esports de Muntanya 2014, homenatjant a l’equip Aventura X-Perience – Sport HG, organitzador de la prova, com a Campió de la Copa Catalana de l’edició anterior.
image

La propera prova puntuable per la Copa Catalana de Raids d’Esports de Muntanya serà el proper dia 25 d’abril a l’Aventura X-Perience – Montseny (http://480run.com/)

Classificació general final Aventura X-Perience – Caldes de Malavella 2015:
1. Häglofs Raid Team 6:33:00 (circuit complet)
2. Raidaventura.org 6:37:00 (circuit complet)
3. Xixonets 7:46:00 (circuit curt)
4. A Pike Bikers 8:00:00 (circuit curt)
5. The Young Ones 8:26:00 (circuit curt)
6. Komando Fisiovilassar 8:43:00 (circuit curt)
7. CireraXtem GR 8:44:00 (circuit curt)
8. Atmosfera-Raid 9:00:00 (circuit curt)
9. Maresmextrem 10:08:00 (circuit curt)
10. Panoràmix 10:15:00 (circuit curt)
11. Gastant Keks 10:30:17 (circuit curt)
12. Últims destacats 11:15:36 (circuit curt)
13. RiuRunRaid TCT 11:40:41 (circuit curt)
14. Girunners 13:00:00 (circuit curt)
15. Los débilos de Côte 66 8:38:00 (fora de control)
16. Indiketes Adventure Team 8:58:34 (fora de control)
17. UME Raid 9:38:00 (fora de control)
18. Julio y Alan 9:48:00 (fora de control)
19. Lienradikal 10:28:00 (fora de control)
20. Women’s Extrem 12:07:44 (fora de control)

21. Fokax1+ Abandona
22. Ratafia Team Abandona
23. Batec Garrotxí Abandona
24. Grup Turístic Abandona
25. Displas Team Abandona
Més informació de la cursa i resultats a http://aventuraxp.blogspot.com

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.